Caracteristici generale ale programelor de training

Caracteristici generale ale programelor de training
0 Flares 0 Flares ×
     Toate programele de training pe care vi le propun sunt rodul experientelor traite real (negocieri, procese si proiecte implementate) si al multor oameni care au ajuns la performanta beneficiind de aceste programe de training. Orice training va fi un moment in care, in primul rand, vom schimba experientele fiecaruia dintre noi  si vom stabili fiecare pentru sine  care este calea pe care decidem sa o urmam. Dincolo de informatiile cursurilor, impartasirea experientelor cred ca este marele castig al oricarui program de training.
     Nu va asteptati sa gasiti in acest site oferte de traininguri (produse) standard. Pentru asta aveti o alta alternativa – Google. Piata actuala de training e invadata de o multitudine de programe cu nume si obiective cu rezonanta care garanteaza succesul viitor printr-o simpla relatie vanzator – cumparator.
     Niciodata un training nu va rezolva probleme, nu va aduce rezultate pe loc, insa un training eficient poate duce la schimbarea unor atitudini si comportamente. Este decizia unilaterala a fiecarui participant care e momentul schimbarii si  daca aceasta e necesara. Un training eficient nu ofera niciodata solutii, ofera insa alternative aplicabile.
  • Principala valoare a unui program de training este ca el sa aiba un puternic caracter aplicativ. Astfel, toate programele de training vor fi construite in functie de profilul si de nivelul de dezvoltare a organizatiei si a participantilor.
     Partea cea mai importanta a unui proces eficient de training, mai putin aprofundata in prezent de companiile de profil, este: STABILIREA NEVOILOR REALE DE TRAINING.
Voi face o oferta  de training dupa ce voi sti:
1.    care este nevoia reala a organizatiei;
2.    misiunea si valorile organizatiei;
3.    obiectivele organizatiei pe termen scurt, mediu si lung;
4.    structura organizationala;
5.    nivelele de pregatire si maturitate ale oamenilor, specifice sarcinilor pe care acestia le au;
6.    abilitatile pe care organizatia doreste sa le dezvolte in randul oamenilor (specifice sarcinilor pe care acestia le au);
7.    nivelul actual de performanta al participantilor;
8.    indicatorii de performanta ai participantilor;
9.    modalitatile de evaluare a programelor de training.
Este, probabil, etapa cea mai importanta care influenteaza in mod decisiv rezultatele pe termen mediu si lung ale oricarui program de training. Lipsa acestei etape duce la achizitia unui program care, cu siguranta, nu va raspunde nevoilor dumneavoastra reale.
  • Asumati-va aceasta etapa in spiritul eficientei!

Caracteristici generale ale programelor de training:

  •   Un program de training este diferit fata de un program de pregatire la locul de munca. Acest lucru poate fi facut zilnic, in mod organizat, si sub directa indrumare a fiecarui manager pentru echipa lui. Managerii, la randul lor, pot beneficia de programe care sa-i pregateasca sa-si invete oamenii. Tot in spiritul eficientei asumati-va ca, pe toata durata proogramului de training, participantii vor iesi din rutina zilnica si vor patrunde detasat intr-un mediu propice acumularii de informatii, schimbului de experiente si invatarii.
  • Toate sesiunile de training au un evident caracter interactiv bazat pe implicarea permanenta a participantilor in procesul de training si beneficiaza de suport tehnic audio-video, in functie de natura si obiectivele programului.
  • Toate sesiunile de training sunt urmate de rapoarte detaliate despre orice informatii agreate la semnarea contractului.
  • Toate sesiunile de training sunt urmate de sesiuni follow up prevazute in contractul initial.
  • Durata programelor de training va fi agreata odata cu semnarea contractului, in functie de dimensiunea programului si disponibilitatea participantilor.    
  • Programele de training complexe si programele dedicate copiilor  beneficiaza de colaborarea unor traineri cu expertiza in domeniile: Psihologie; Economie si Contabilitate; Coaching; IT etc.
  • Durata de pregatire a programului de training e cuprinsa intre 5 si 10 zile de la data semnarii contractului.
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *