Team building

Team building
0 Flares 0 Flares ×
     In cele mai multe cazuri, acest program este privit de catre manageri ca o recompensa oferita angajatilor, un moment de maxima destindere si relaxare, daca se poate cu niste alcool prin preajma, petrecere si voie buna. Nimic mai fals. Programul ‘’team building’’ este departe de a fi o recompensa si nicidecum nu trebuie sa imbrace aceasta forma. Pentru asta exista carciumi, cluburi, iarba verde cu bere si mititei. Evident, si astfel de actiuni isi au locul lor in cultura unei organizatii orientate spre oameni.
     Team building-ul trebuie sa fie o mare oportunitate pentru manageri de a testa cu adevarat care sunt limitele reale ale echipei in ansamblu si a fiecarui membru in parte intr-un alt mediu, mult mai deschis decat la locul de munca.
     De cealalta parte, angajatii trebuie sa perceapa un astfel de moment ca o pe oportunitate de a-si arata adevaratul potential, de a scoate la iveala abilitati pe care mediul de zi cu zi ii impiedica sa si le foloseasca. Atmosfera deschisa e menita sa stimuleze libera exprimare si sa ofere participantilor terenul propice pentru a-si testa abilitatile de inteligenta emotionala si mai ales adevaratele limite. Este un program dedicat angajatilor, dar mai ales managerilor. Ei trebuie sa fie adevaratii beneficiari ai unui astfel de program, in baza feedback-urilor detaliate pe care raportul de team building le ofera pentru echipa in ansamblu, dar mai ales pentru fiecare participant in parte. Informatiile pe care un manager le poate extrage dintr-un astfel de program il pot ajuta in gandirea strategica, in responsabilizarea si pozitionarea oamenilor in echipa si organizatie. Acesta este beneficiul real al unui astfel de program.
     Nu organizati team building cand lucrurile functioneaza perfect! Mai bine sarbatoriti si bucurati-va impreuna cu oamenii de succesul vostru, beti,  mancati, distrati-va, dar fara sa numiti asta team building!
     Faceti un astfel de program:
– in momente de incertitudine;
– in momente decizionale;
– cand vreti sa fiti siguri care este ‘’drumul cel mai scurt spre succes’’;
– cand  vreti sa stiti exact ‘’cui’’ si ‘’de ce’’ sa alocati sarcinile importante in organizatie;
– cand aveti de facut transformari in organizatie;
– cand vreti sa deveniti mai eficienti ca echipa si organizatie;
– cand vreti sa aflati cu adevarat care sunt valorile oamenilor vostri;
– cand vreti sa testati loialitatea oamenilor fata de actuala cultura organizationala.
Un program eficient de team building ofera raspunsuri reale (bazate pe atitudini,c omportamente si rezultate) la astfel de probleme de maxima importanta in munca oricarui manager.
     Programul team building are, in principiu, doua componente:
1.    Componenta de ‘’training teoretica’’;
2.    Componenta de ‘’training outdoor’’.  Aceasta parte va fi realizata prin colaborare cu cele mai performante echipe Salvamont din Romania care, prin  exercitiile  pactice agreate, vor reusi sa evidentieze abilitatile pe care un manager doreste sa le testeze in echipa sa.
Finalitatea si partea esentiala a  programului team building este Raportul Team Bulding care ofera informatii detalitate in legatura cu elementele agreate la semnarea contractului .
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *