Servicii HR-recrutare si consultanta post angajare

Servicii HR-recrutare si consultanta post angajare
0 Flares 0 Flares ×

Ambele parti ale unui contract de munca,atat angajatul cat si angajatorul trebuie sa intruneasca elementul esential al oricarui acord/contract: morivatia,”senzor vital al loializarii oamenilor”.
Experienta in procesele de recrutare,leadership si management m-au facut sa concluzionez ca nu exista un angajat bun sau rau. Exista,insa, sarcini alocate corect sau incorect. Exista leadership situational ,adaptat oamenilor sau leadership generic,adaptat managerilor.
Astfel,la baza procesului de recrutare pe  care il practic stau cateva principii  simple:
1.Nivelul de pregatire si maturitate al fiecarui angajat specific sarcinilor pe care le va avea de indeplinit.
2.Capacitatea de adaptare a angajatului la organizatie precum si capacitatea organizatiei de a exploata potentialul real al angajatului,strict pe zonele de interes,conform sarcinilor alocate(fisei postului);
3. Perspectiva pe termen scurt,mediu si lung pe care organizatia o pune in fata angajatilor-planurile de dezvoltare individuala.
4.Indicatorii de performanta pentru fiecare angajat;
Toate aceste principii le veti regasi in procesul de selectie care presupune o serie de etape succesive, ce reprezinta filtrele de triere a candidatilor:
– Selectia preliminara a CV-urilor
– Interviul telefonic
– Interviul comportamental
– Testarea profesionala
– Verificarea referintelor
Etapa optionala o reprezinta consilierea/medierea intre angajat si angajator pentru o perioada determinata,agreata cu angajatorul,Aceasta perioada e menita  sa asigure un proces de induction corect la angajatului in organizatie,un proces care sa ofere suport atat angajatorului cat si angajatului in cea mai importanta etapa,etapa adaptarii si asumarii roului in organizatie.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×