Leadership :”YES MAN-II DIN JUDETELE PATRIEI”

Leadership :”YES MAN-II DIN JUDETELE PATRIEI”

0 Flares 0 Flares ×
         De cateva zile urmarim in fiecare saeara si in cursul zilei episoade savuroase ale unei comedii din care parca lipseste doar Birlic sau Louis de Funes : Sedintele de urgenta si teleconferintele purtate de conducatorii guvernului cu prefectii judetelor afectate de ninsori( altfel normale pentru aceasta perioada.) Nu vreau sa ma refer la organizare si eficinta…ar fi mult prea greu sa gasim ceva interesant. Ce mi-a atras atentia  insa, a fost usoara aroganta de la centru pe de o parte,si pe de alta parte, umila supunere a tuturor celor din teritoriu,atitudinea lor,smerenia ,pozitionarea lor in raport cu ”vicele ”. Am numarat intr-o singura convorbire de aproximativ 4 minute ,13 ”Da,dom’le viceprim ministru,am inteles!” parca am fi la UM 01073 infanterie,raportul de dimineata” …
Dincolo de comunicarea unidirectionala(de multe ori fortuita de lipsa de pregatire a regionalilor) am remarcat eforturile lor de a-si raporta cat mai eficient si cat mai ingrijit nerealizarile,asta in conditiile in care televiziunile transmiteau LIVE teleconferinta: DA,DOM’LE VICE… AM INTELES ! SIGUR CA DA, ASA VOM FACE! RAPORTAM CA… Trist in toata aceasta comedie este ca vedem cu adevarat in mainile cui ne punem nadejdea de eficienta si operativitate.Se pune problema daca aceasta atmosfera este in general in teleconferintele cu prefectii sau e confectionata special pentru momentele de transmisii live?
Pozitionarea lor in raport cu centrul arata foarte clar ca singurul obiectiv este ”cum sa ne scoatem cat mai usor camasa,cum sa scapam cat mai ieftin,ce argumente sa aducem nerealizarilor noastre.Nu in ultimul rand , si atitudinea ”centrului ” incurajeaza supunerea si smerenia ca virtuti esentiale pentru realizarea unor dezapeziri eficiente.                                              Oare cum sa definim un astfel de leadership?
Oamenii aia chiar iau pozitia reglementara  doar sa iasa cu fata curata? Cel putin asta cred ca intelege orice om normal care asista la o astfel de comunicare(sedinta).
          Pana la urma, cred,totusi, ca fac tot ce depinde de ei  ca sa rezolve situatiile dificile,insa relationarea scoate la iveala un leadership malefic,cu sabia d-asupra capatanelor,care,orice ar fi ,poate avea ca rezultat doar aparitia ”executantilor  standard” YES MAN-II” ghinionisti ca in mandatul lor iernile si-au permis sa aduca atat de multa zapada.
”Hai copii pe derdelus , sa ne dam cu saniuta” !
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

1 Comentariu

 1. claudiu mitrea

  Vorbim in cele relatate mai sus si vazute la TV de LEADERSHEEP (nu as vrea sa fortez o traducere a termenului dar se subintelege ce vreau sa transmit) nicidecum de LEADERSHIP (conducere efectiva).
  Ca sa pastrez specificul discutiei ,cel putin la un U.M.ordinele sunt clare ,precise si asumate de cei care le dau ,iar cei care le primesc le executa si raporteaza rezultatele.
  Acestia de aici ,din relatarea noastra fac mai mult instructie sau aplicatie , unii cu altii dar fara ,,armament ,, cind de fapt ei ar avea de ,,luptat,, in cazul nostru cu intemperiile.
  Cei din teren si poate si cei de la Buceresti exceptind ,,TOP MANAGEMENTUL,, se straduie sa faca cite ceva dar problema e de diletantism generalizat si amatorism la virf .
  Sistemele nu functioneaza chiar cu resurse ,infrastructura si indatoriiri bine definite (vezi accidentul aviatic din Apuseni) si aici din lipsa de organizare si furt al resurselor (ai licitat deszapezirea cu companii specializate si in situatiile relatate ai chemat armata si jendarmeria )deci ai executat pompieristic lucrurile.
  Din pacate aici vorbim de lucruri simple si aspecte operationale si vedem rezultatele se vad,dar atunci la nivel guvernanta statala si strategii nationale ce sa mai asteptam sau gindim .
  Acestia este si ne conduce cum spune un ,,ragatan,, bun prieten .
  Solutia e in alta parte ,la cetatean ,dar acesta hiberneaza si cam demult .

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *