De la A la Z

De la A la Z
0 Flares 0 Flares ×
     
     Nu sunt un speaker! Sunt trainer si fac asta dupa aproape 20 de ani de experienta in departamentele comerciale ale unor companii multinationale, pentru ca sunt convins ca  nimic nu se compara cu experientele traite real. Poti livra oamenilor studii sau informatii, insa cu totul altceva este sa oferi oamenilor experiente probate, verificate si evaluate in timp.
     Primii 10 ani i-am petrecut in Compania Coca Cola, o adevarata scoala de management, vanzari si marketing. Am inceput  de la vanzator junior si am ajuns Regional Training Manager, pentru o echipa de peste 200 de oameni (agenti de vanzari  si manageri), parcurgand toate etapele de dezvoltare intr-un departament comercial. Acelasi lucru l-am replicat apoi in companiile pentru care am lucrat ulterior, construind echipe de vanzari  performante si implementand proiecte eficiente in departamentele comerciale.
     Au urmat 5 ani  intr-un domeniu menit sa asigure servicii departamentelor comerciale: Operatiuni Logistice .
     In prezent detin peste 50 de programe de training, peste 200 sesiuni de training livrate la care au participat peste 2000 de oameni de vanzari, manageri, antreprenori, cadre medicale etc.
     Intamplator sau nu, primii pasi in cariera mea profesionala au fost orientati catre oameni. Aveam 18 ani cand am absolvit un Liceu Sanitar cu un standard de formare profesionala foarte ridicat. Am avut marea sansa sa invat de la dascali si medici eminenti care au creat un mediu in care singurul criteriu de promovare era performanta.
     E o profesie in care nu gestionezi dorinte sau interese, nu iei comanda si faci oferte, nu negociezi. E o profesie in care ai o singura alternativa: empatia-pasiunea pentru o nevoie esentiala a oamenilor: nevoia de viata si sanatate.
     Desi urmam cursurile facultatii de Drept  din Cluj, am decis sa experimentez pregatirea pe care mi-au oferit-o anii de liceu, intr-o clinica universitara din Cluj, unde am muncit  timp de 3 ani si am invatat ce inseamna cu adevarat sa te dedici oamenilor.
     Poate aceasta etapa din viata mea constituie mai putin o experienta profesionala, insa, cu siguranta, e o experienta unica de viata, care sunt convins ca, ulterior, mi-a marcat in mod decisiv intreaga atitudine in cariera.       Dupa absolvirea facultatii, am avut sansa sa aterizez intr-un univers nou, inaccesibil noua pana atunci, despre care auzisem doar din carti sau din povestile celor care avusesera sansa sa treaca granitele tarii in comunism.
     O companie multinationala a fost un mediu in care mi-am gasit cu adevarat locul, vocatia si perspectivele. Am experimentat in primii ani toate rolurile pe care le poti experimenta intr-un departament  de vanzari si marketing, pentru a ajunge in final de unde am pornit – sa imi orientez toata experienta, cunostintele si abilitatile catre oameni. Anii petrecuti ca Training Manager in aceasta companie  m-au facut sa privesc organizatia, oamenii, procesele, prin prisma calitatii lucrului bine facut care depinde de formarea profesionala bazata pe standarde, adaptabilitate, competente si mai ales experiente.  Recunosc ca intreaga mea cariera ulterioara a avut la baza nivelul profesional pe care l-am dobandit in acea companie si ma declar favorizat ca am avut sansa sa traiesc acea perioada.
     Acestea sunt motivele pentru care acum fac training, in special orientat catre organizatii mature, care inteleg ca cea mai valoroasa investitie a fost, este si va ramane investitia in resursele umane.  
       

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *