Antreprenorii responsabili dornici de leadership competent

Antreprenorii responsabili dornici de leadership competent

0 Flares 0 Flares ×
          Am avut bucuria in ultima perioada sa cunosc,cu ocazia unor programe de training,cativa dintre antreprenorii consecventi, de succes din diferite zone ale tarii. Indiferent de temele abordate in cursuri, fie comunicare sau negociere, fie marketing sau vanzari am simtit  inevitabil  interesul lor in zona de leadership.Faceam ce faceam si tot la competente , abilitati si  eficienta ajungeam.Totul era privit prin prisma abilitatii de a potenta oamenii,de a le crea mediul propice performantei in care sa dea ce au mai bun in ei .Cred ca asta este si motivul pentru care multi dintre ei mai au azi statutul de antreprenor.
          Marea lor majoritate au pornit timid,de jos,au pus osul si capitalul propriu la bataie si cei care au avut sansa au reusit  sa reziste pana la un punct. L-as numi ”punctul de rascruce” pentru orice business care se mentine pe linia de plutire. E momentul in care antreprenorul trebuie sa constientizeze ca nu mai poate ramane singur in ecuatie (asta daca vrea sa creasca). Dupa cativa ani  in care si-au asumat povara lucrurilor facute ”asa cum se poate”  pentru a mentine afacerea in zona de plutire,antreprenorul simte ca nu mai poate creste singur . Acela e momentul in care afacerea cere prezenta competentei, a specialistilor ,care sa aduca cu adevarat valoare si crestere afacerii.
         In functie de specificul afacerii nevoia de specialisti poate aparea in departamente diferite (marketing,financiar,vanzari, distributie …etc) Insa,cei mai multi antreprenori simt in acel moment ca vor sa scape de povara leadership-ului. Problemele zilnice cu care se confrunta orice companie rapesc antrprenorul in zona de administrare busines,facandu-l ineficient in management. Unii au constientizat asta si au atras in companiile lor oameni cu experienta,capabili sa asimileze profilul afacerii si sa eficientizeze prin leadership departamentele companiei. Altii,au ramas in propria carapace si au continuat sa isi extinda influenta in toate departamentele companiei. Evident, in cele mai multe cazuri nivelul de dezvolare al afacerii, in cel mai fericit caz ,stagneaza . Nu poti creste intr-un business de unul singur,nu poti sa iti asumi totul . Esential in astfel de momente este disponibilitatea celui care a investit ani si bani in business, sa acorde incredere specialistilor,sa ii atraga in sistem si sa ii lase sa-si faca treaba. Cei care au facut asta , si au avut sansa sa reuseasca, se considera in prezent cu adevarat antreprenori si principala lor preocupare este : ”Cum sa imi ajut oamenii sa devina performanti?” ”Cum sa ii ajut sa se adapteze evolutiei mediului de afaceri?”
          Increderea este un element vital in progresul oricarei afaceri. Increderea in parteneri, in manegeri,in colegi,increderea in specialisti si in potentialul propriilor angajati.
          Pe langa incredere instrumentele necesare performantei  sunt :mediu de lucru sanatos,principii etice solide, training pentru specializarea fiecaruia in zona lui de influenta si nu in ultimul rand motivarea oamenilor , aprecierea si recompensarea performantelor.
        E atat de frumos sa simti atmosfera pozitiva intr-o astfel de organizatie, sa simti ca fiecare angajat isi cunoaste perfect rolul si limitele competentei. Comunicarea se desfasoara aproape fara cuvinte,sistemul functioneeaza pentru ca oamenii isi cunosc foarte bine rolul si sarcinile fiecaruia nu depasesc nivelul lor de competenta, iar rezultatul…. este rezultatul tuturor, acel sentiment puternic al apartenentei „NOI SI AL NOSTRU” Prin urmare am vazut si satisfactia investitorilor care pareau(si chiar erau si ei) o rotita importanta,ce-i drept)in angrenajul unui sitem care FUNCTIONEAZA . Ce diferentiaza astfel de antreprenori de altii?

Increderea in oameni, constienta ca un business nu poate creste fara leadership performant,fara un sistem in care oamenii …

           SA STIE CE FAC …SI MAI ALES SA FACA CEEA CE STIU !

        
0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 StumbleUpon 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *